onsdag 6 juni 2012

Stora bokrensningen

Och det här är är bara början. Mannen plockar i och plockar i, jag plockar ur och ställer tillbaka. Så börjar vi om. Vi ska vara stränga mot oss själva och mot böckerna den här gången (ja, halvhjärtade försök har gjorts förut. Många gånger). Sex kassar hittills - och det lär bli sex till. Regeln är att allt som vi inte hemskt gärna vill äga och förvalta (och helst vilja läsa igen!) åker raka vägen ner i en kasse och vidare till tippen.

6 kommentarer:

Bokdivisionen sa...

Men å! Sin mors dotter vill jag ju läsa! Tippen låter så barbariskt. Kan ni inte dumpa dem utanför ett bibliotek eller nåt?

Monika sa...

Men... tippen?! Nej, man kan inte slänga fullt fungerande böcker. Skänka bort dem kan man. Men. Inte. Slänga.

Catrin sa...

@Monika: det är INGEN som vill ha dem. Stadsmissionen, Frälsis, antikvariaten etc säger vänligt men bestämt NEJ TACK. Så trots att det skär i hjärtat så blev just de här tio kassarna idag bokbål ...

Catrin sa...

@bokdivisionen - man får inte dumpa dem utanför något bibliotek.

Bokdivisionen sa...

Haha, nej det gills väl som nedskräpning. Jag tänkte mer i såna banor att man lämnar en bok som nån annan kan plocka upp. Men det blir såklart lite mkt med 10 kassar! Hos mig har bibblan Readcyclingtunnor men de hade svämmat över av den mängden. Vi får hoppas att böckerna har det bra där de bor nu helt enkelt!

Monika sa...

Jösses... jaha, då är det bestämt. Jag behåller alla mina böcker :)