lördag 28 april 2012

Besatt av ELD

Häromdagen ankom äntligen mitt paket från AdLibris, som bland annat innehöll Eld, av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Väntan efter Cirkeln blev inte så lång för mig, eftersom jag läste den ganska nyligen. Nu ville jag inte missa tåget och övervägde till och med att gå på nattläsning och signering på Bokslukaren natten mellan onsdag och torsdag. Det enda som höll mig därifrån var min enorma kvällströtthet och brist på barnvakt. men de är ju ute på pr-turné så jag tänkte ta mig till Äppelvikens bokhandel den 9 maj istället.

Min plan var att kasta mig över boken, men så hade jag lite annat för mig och öppnade den först igår. Och blev fast. Det är underbart att få följa de utvalda igen. Min bekantskap med dem alla fördjupas och jag identifierar mig med allihop. Smart av författarna att låta huvudpersonerna vara olika utmejslade typer, det finns någon för alla, eller något i alla för oss var och en. Kunde förstås inte släppa taget efter att jag börjat och läste tills jag bokstavligen stupade igår. Helt och hållet låter jag mig uppslukas av mystiken i Engelsfors och när det nu återstår endast en tredjedel av boken tvingar jag mig själv att läsa riktigt långsamt för att det ska räcka så länge som möjligt ...

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Eld av Mats Strandberg

2 kommentarer:

Fru E sa...

Jag vet! Jag håller också på läsningen så att den ska räcka lite längre. Efter halva boken så tycker jag faktiskt den nästan är bättre än jag minns Cirkeln!

Catrin sa...

åååå jag är beredd att hålla med. Inte många sidor kvar nu ...