torsdag 6 september 2012

Salongen sågs på Järnet för sista gången

I kväll hölls det litterär salong på restaurang Järnet för sista gången. Vi har varit restaurangen i Gamla Stan  - inte helt, men ganska trogna i alla år som vi har hållit på, men i kväll fick vi veta att de bytt ägare och det hjälpte oss att ta beslutet om att definitivt byta ställe.

Nå, det blir ett senare (kärt) problem att hitta nytt etablissemang för våra litterära träffar. I kväll sågs vi för första gången sedan sommaruppehållet och hade två böcker att diskutera: David Lagercrantz bok om Zlatan, samt En dåres försvarstal av August Strindberg.

Av oss fyra som hade möjlighet att delta i salongen i kväll hade tre inte läst Zlatan-boken, så David, som var den enda av oss som de facto hade gjort det fick göra en kort dragning. Sedan diskuterade vi Strindberg av hjärtans lust, både boken som sådan, Strindberg som person (oundvikligt) samt lite annan Strindbergiana.

Avslutningsvis bestämde vi nytt salongsdatum och bok: valet förr på Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Skam till sägandes har jag inte varit inne på bloggen på ett tag och hade missat att Cattis redan läst den! Vi andra hoppas att hon har den i färskt minne när vi ses i oktober.

1 kommentar:

Cattis sa...

Åh, vilket bra val av er, säger jag bara!