tisdag 25 mars 2014

Nedgrävd i Jane Eyre, annan läsning och sms-diskussioner

De senaste dagarna har jag grävt ner mig i Jane Eyre och tittat närmare på gestaltning i romanen. Samtidigt läser jag och sonen vidare i Potter om kvällarna. Att kombinera Janes miserabla uppväxt, den galna kvinnan på vinden och Voldemorts återkomst har gett skrämmande näring till mina nattliga drömmar. För att få lite andra intryck att bearbeta har jag därför också läst Under all denna vinter samt salongens nya - Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0.

När salongen sågs för ett tag sedan för att prata om Under all denna vinter visade det sig att vi inte var helt överens. Delar av salongen var inte så imponerad av denna debut, medan andra tyckte att det var mycket välskrivet och bra. Jag tillhör den senare gruppen som verkligen fångades av historien och den krypande känslan av obehag som ökade ju längre jag läste. Jag hade mycket svårt att lägga den ifrån mig. Förutom detta tycker jag också att Negar Naseh fångar icke uttalade spänningar i en familj på ett precist sätt. Andra delen av boken har jag kvar att läsa. Det ska bli spännande att se hur den är. Catrin och jag har förövrigt haft en intensiv diskussion om boken per sms. Senast vi hade det var med Egenmäktigt förfarande. Det är snabba reflektioner och kommentarer kring det vi läser. Mycket kul, särskilt när vi inte är överens. Jag är glad för alla de här olika samtalen om litteratur som jag är omgiven av just nu.

Kerstin Thorvall Book Club eller Det mest förbjudna 2.0 är alltså vår nya läsning och jag plöjde igenom den i helgen. Igenkänningsfaktorn var hög i många av de välskrivna, känslosamma, rappa och roliga texterna. Mer om detta när salongen har träffats igen.

Inga kommentarer: