torsdag 18 februari 2010

En ny bekantskap: Sarah Waters

Länge länge har hon legat på mitt nattduksbord och väntat på att jag ska ta mig an henne. Sarah Waters heter mitt nyaoch senaste boksällskap och jag måste säga att hon är en mycket trevlig bekantskap.

Boken jag läser heter Nattvakten, och det är varken hennes senaste eller hennes första, utan den fjärde. Jag köpte den på rekommendation på adLibris ("kunder som köpt denna bok har också köpt"-funktionen - jag är ju deras bästa kund, remember?) och känner redan nu att jag absolut måste ha mer av samma vara.

Att Sarah Waters herself kommer till internationell författarscen i april gör inte mitt intresse mindre - tvärtom. Och jag har föreslagit som salongsaktivitet att vi alla WOW-are går dit och lyssnar på henne. Och är det ingen av de andra som vill följa med så går jag själv. Jag lär i alla fall inte bli ensam.
Här hittar du hennes webbsida; The Sarah Waters website

3 kommentarer:

Holly Hock sa...

Sarah Waters är bäst. Du måste absolut läsa hennes senaste. Lysande! Och gå och lyssna på henne och skriv sen ett jättelångt inlägg, för jag kan inte gå dit. Usch, vad jag grämer mig över det. /Therese

bokstavlarna sa...

Jag läste "Nattvakten" i somras - min första Waters och älskade den!

Har något slags ambition att läsa allt annat hon skrivit också, men av någon anledning så kommer det så himla mycket andra böcker i vägen hela tiden.

Calliope sa...

Sarah Waters rockar! För det mesta. Jag var lite skeptisk till hennes senaste, The Little Stranger, men det kan ha berott på vansinnigt höga förväntningar. Tipping the Velvet är min absoluta favorit.