fredag 15 oktober 2010

Baby Jane

Ett av våra bättre beslut i salongen var att välja att läsa Sofi Oksanens Utrensning i våras. Eftersom den var så otroligt bra läste jag nämligen Stalins kossor under sommaren och blev helt tagen. Och nu har jag också läst Baby Jane och är lika fascinerad av den. Oksanen skriver om situationer och liv som är mycket långt ifrån min egen vardag, men utan att det känns som att det är så. Tvärtom kan jag relatera till allt som sker i hennes böcker och jag undrar hur det går till. Jag älskar hennes språk, hennes driv och hennes förmåga att berätta viktiga historier på ett koncentrerat sätt, där alla figurer får det utrymme de behöver för att bli hela personer i berättelsen. Jag gillar helt enkelt.

3 kommentarer:

bokstödet sa...

Jag läste alla hennes tre böcker i ett andetag i våras och tyckte mycket om alla. Men kanske Utrensning och Stalins kossor var dem som jag tyckte mest om. Hon är en otroligt skicklig författare som verkligen berör.

Cattis sa...

Om jag måste välje en så blir det Utrensning. Den historien, de historierna, grep tag i mig av så många olika anledningar. Människoöden, ett lands historia, psykologiska skeenden hos människor - allt var så bra.

Emmas Bokhylla sa...

Jag ahr bara last Stalins kossor, sa lyckliga mig, jag har en massa roligt (eh, kanske 'roligt" ar fel ord...intressant later battre) att se fram emot! ;-)