fredag 8 oktober 2010

Bockfesten slut men trycks på nytt

Wind Up Women höll litterär salong igår och diskuterade Spill litegrann, men mest pratade vi om Mario Vargas Llosa och vad vi ska läsa till nästa gång. David hade mycket föredömligt rusat till biblioteket och fått tag på såväl Bockfesten som Den stygga flickans rackartyg och vi bestämde oss enhälligt för Bockfesten. Jag har tidigare enbart läst Det gröna huset, så det ska bli riktigt riktigt roligt att läsa mer av Vargas Llosa.

Från flera håll hörde jag att just Bockfesten ska vara bra att börja med när det gäller att ta sig an Vargas Llosas författarskap, liksom jag också hörde från flera håll att Den stygga flickans rackartyg skulle vara en av hans sämre romaner. Jag blev i och för sig intresserad av att läsa båda, liksom Tant Julia och författaren och Till styvmoderns lov. Det finns även några andra ur hans produktion som jag är nyfiken på.

Jag har inte hunnit köpa någon av dessa än och på bibblan hamnade jag på köplats 118, så jag får nog vacker vänta till Norstedts hunnit trycka nya. Det ska inte ta mer än två veckor.

Igår när jag snabbinläste mig på Vargas Llosa hittade jag en uppgift om att han varit i slagsmål med en av mina stora favoriter Garcia Marquez. Bara en sån sak! Och när jag sedan läste en av mina favoritbloggar; Looking for Mr Goodbook, fick jag veta ännu mer via denna länk som Mrs B så påpassligt delade med sig. Missförstå mig rätt nu- jag fullkomligen älskar den här typen av historier och händelser i den litterära världen.

3 kommentarer:

Veronica sa...

Åh, Garcia Marquez är en favorit hos mig också! Ville bara säga att det var väl han som fick på pälsen av Vargas och inte tvärtom. I övrigt funderar jag allvarligt på att skaffa en t-shirt med "Team Gabo"-tryck. :)

Mrs. B sa...

Å, tack Catrin för att du kallar min blogg en av dina favoriter. Värmer!

Catrin sa...

@Veronica. Självklart. Ändrar till "varit i slagsmål ..."