torsdag 15 december 2011

oj så länge sedan ...

... det var någon gjorde ett inlägg här. Sedan dess har vi ju hunnit ha tjusig avslutningsfest för året i WOW - vi har det alltid i samband med Nobeldagen. Just i år inte på samma dag, men strax innan.
och för en gångs skull hemma hos Catrin istället för på krogen, men det var trevligt det också! Dock bjöds det ej på några leverpastejsmörgåsar, utan fisksoppa.

I januari ses vi igen och till dess ska vi ha läst Simon och Ekarna av Marianne Fredriksson och Augustvinnaren Elisabeth Åsbrinks Och i Wienerwald står träden kvar. Den uppmärksamme ser förstås ett tema här och det är alldeles riktigt.

Diskussionerna gick i stil med: Nu har vi läst Nobelpristagaraen å jag grät när jag läste artikeln om Tranströmer i helgen ja jag också apropå det så verkar ju den där Och i Wienerwald väldigt bra, men man får nog gråta mycket  jaa men vi läste förresten  ingen Augustvinnare eller ens nominerad i år, vad tycker ni andra att vi ska läsa ... vad kul det var att gå på bio och se en film efter boken som vi läste som vi gjorde med Niceville ... ja men gå inte och se En dag den ska vara dålig tydligen har jag hört från flera håll ... är det ingen annan som vill läsa Och i Wienerwald ... och apropå det Simon och ekarna har blivit film, ja men ska vi ta och läsa den då och sedan se filmen, ja det var en bra idé neeej det vill inte jag, ja men då läser vi båda då och ser sedan filmen?

Och så kom det sig att Wind Up Women nu ska läsa Simon och Ekarna av Marianne Fredriksson och Augustvinnaren Elisabeth Åsbrinks Och i Wienerwald står träden kvar. För många av oss blir det en omläsning av Simon av Ekarna, för egen del den enda bok av Marianne Fredriksson som jag både gillat och därmed slutfört. 


2 kommentarer:

JanB sa...

Bra idé! Jag har just läst om (läst igen) Simon och ekarna, sett filmen, börjat på Åsbrink, läst Annika Thors Om inte nu så när (+ lite Primo Levi, som använde samma citat) - och läst Stefan Einhorns Änglarnas svar.
Fast jag har inte skrivit om det på min blogg. Ännu. JanB

Catrin sa...

Då ser vi fram emot att du gör det!