måndag 25 juni 2012

Läser SNABBA CASH sist av alla

Jag vet inte varför, men jag kände mig aldrig sugen på Snabba Cash när den kom. Den kändes för garbbig, för hårdkokt och inte minst för snabbt älskad av allt och alla som gjorde att jag var så säker på att bli besviken, att jag inte ens hade lust att börja. Anna-Karin läste den sommaren 2008 och det är enda gången vi hittills nämnt Jens Lapidus här i WOW, under mitt och Anna-Karins litterära lunchsamtal på höstkanten samma år.

Den fick genomgående bra recensioner, till exempel i SvD,  när den kom ut och det var så länge sedan som 2006. Jag som tycker att det är en ny bok. Fel det också alltså.

Men nu har jag alltså börjat på Snabba Cash - och vet ni vad? Jag kunde knappt lägga den ifrån mig. men i halvtid gjorde jag det i alla fall, det kom ett midsommarfirande emellan. Sedan blev boken kvar på mitt sommarställe och nu väntar jag bara på att få åka tillbaka dit och fortsätta läsa! (tack Adlibris för lånet av bilden ...)

I övrigt har jag varit på bibblan och lånat upp sommarens läsning. Förutom att avsluta Snabba Cash ska jag ta mig an Cora Sandels Alberte-trilogi. Har länge velat läsa den, men det har aldrig blivit av. Nu blir det av! Toppat med nedpoddat BOKCIRKELN i P1 från 2009 när Alberte lästes av Agneta Klingspor, Leif GW Persson och Anna Hallberg.

Förresten ska jag göra likadant med Strindbergs En dåres försvarstal, som ju är en av våra sommarläsningsböcker i salongen. Jag har förvisso redan hört de flesta av Bokcirkel-programmen om den, men ska med glädje lyssna på nytt i samband med min egen läsning.

2 kommentarer:

Elina sa...

Sist är du inte. Den ligger oläst i min hylla ...

Catrin sa...

ja men då så