onsdag 9 december 2009

håller fortfarande på med Buddenbrooks

boken pågår och pågår. Jag läser och läser. Jag har hunnit igenom det mesta, men har väl en hundra sidor kvar i alla fall. För salongens del innebär det att jag inte kommer att ha något annat än förutfattade, helt grundlösa meningar om Hertha Muller, vilka jag dessutom luftat redan vid tidigare salongsmöte. Däremot kan jag gärna fördjupa mig i Buddenbrooks, som fascinerar mig mer och mer ju längre jag läser. Det ska bli svårt att skiljas från den här familjen!

Jag tycker faktiskt om dem alla, på olika sätt. Vissa är förstås inte varken utförligt eller tilltalande beskrivna - jag till exempel på damerna på Breite Strasse som enbart verkar ägna sig åt skvaller och att försöka hitta svaga punkter hos andra människor. Eller läkaren! Som ordinerar duva och franskbröd, vad det än handlar om för sjukdom. Men själva familjen, och särskilt Tony, har jag ju verkligen lärt känna. Vissa av dem tycker jag mer och mer om, andra mindre och mindre. Liksom Anna-Karin tycker jag mycket om Tony.

Men jag har alldeles glömt av att lyssna på Bokcirkeln i P1 som ju var en av anledningarna till att vi valde den här boken! Jag läste däremot allt på Bokcirkelns hemsida, inte minst chattarna med deltagarna. Niu är det dags att lyssna på själva programmen också.

1 kommentar:

Anna-Karin sa...

ÅH, då har du något att se fram emot. Jag lyssnade på de två sista avsnittten efter att jag hade läst färdigt boken och det var verkligen jätteroligt.

Anna-Karin