tisdag 16 november 2010

Lite körsbär toppar den här dagen!


Det är glatt här hos de uppskruvade kvinnorna idag. Vi har nämligen fått Cherry on top award av Frida på bloggen Påhittade nöjen - Böcker, tv, film. Tack Frida - vi blev jätteglada! Påhittade nöjen är en ny bekantskap för mig, men nu tänker jag bli en flitig besökare.

Med awardet kommer vissa uppgifter, so here goes.

Mina tre favoritförfattare? Hm, inte helt lätt att svara på, särskilt inte med tanke på att vi är flera som skriver på den här bloggen. Men jag börjar med ett säkert kort, WOW:s gemensamma favoritförfattare Haruki Murakami. De som har följt vår blogg ett tag vet att vi är mycket förtjusta i den mannen. Ja, vi har ju på sätt och viss till och med döpt vår blogg efter en av hans böcker - Wind Up Bird. Jag tror att de andra skulle enas om att det också är den bok de tycker bäst om av Murakami, men eftersom det är jag som sitter vid tangentbordet tänker jag istället säga Norwegian Wood, som är min favorit.

Sedan väljer jag Siri Hustvedt och What I Loved. Makalös författare och fantastisk roman, det tror jag att vi alla kan skriva under på. Dessutom verkar Siri Hustvedt vara en genomtrevlig och sympatisk person.

Slutligen Ian McEwan och Enduring Love. "Jag tror aldrig att en bok så totalt fångat mig redan i första meningen" har jag skrivit om den tidigare i bloggen och så är det. Den drabbade mig.

Och så ska jag då skicka awarden vidare till fem bloggar som jag tycker förtjänar det. Inte heller det en lätt uppgift, det finns många, men jag väljer;
Kafka på jobbet, en ganska ny blogg men redan livsnödvändig, Åsa har en skarp penna och en skarp hjärna.
Holly Hock, som alltid är läsvärd och personlig.
Looking for Mr. Goodbook bloggar från England vilket såklart gör mig svag för den från början, som den anglofil jag är.
Jessica på Ord och inga visor skriver fint och bra om läsande i alla dess former.

Och så lämnar jag helt enkelt en plats öppen så att också mina vänner här på bloggen kan nominera en av sina favoriter!

3 kommentarer:

Holly Hock sa...

Tack så mycket! Vad glad jag blir. Nu känns november redan lite ljusare. /Therese

Mrs. B sa...

Instämmer! Tack!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Åh, tack så jättemycket, vad glad jag blir!