söndag 8 maj 2011

Vad jag läser mest


De senaste dagarna har jag ägnat åt att läsa ut Båten - som var helt fantastiskt bra, läs mer om det i Catrins inlägg Salongen seglade snabbt nedan, och att påbörja The summer without men - likaledes fantastisk. Men det jag har läst mest av allt är ändå två helt andra böcker. Två böcker som jag en gång valt till min son och som jag nu får läsa VARJE kväll, så det måste ha varit lyckade inköp.

Detta är London ingår i arkitekten Miroslav Saseks serie med reseböcker för barn. Den första - Detta är Paris (som jag också funderar på att köpa)- kom 1958 och den sista av de 18 kom 1970. Fyra av dem ges nu ut på nytt och Detta är London är en. Väldigt fin är den, om än något daterad och lite torr i språket. Om jag ska vara ärlig är jag lite förvånad över att sonen är så förtjust i den, men jag skulle tro att den kommande Londonresan till sommaren gör sitt till.

Lennart Hellsings ABC med illustrationer av Poul Ströyer är helt underbar och kul att läsa. Nu börjar jag dock bli lite trött på Bagare Bengtson, Nippertippan Tippsi Vipps, Sömniga Sune, Rosamunda Annorlund och de andra. Fast jag fnittrar fortfarande när jag kommer till Knut knöt en knut och när Knut hade knutit knuten var knuten knuten.

Och sonen - ja, han älskar båda.

1 kommentar:

Hanneles bokparadis sa...

jag älskar att läsa reseböcker