måndag 6 juni 2011

Rapport från London


Jag har vandrat Londons gator, hängt i diverse olika parker, besökt något museum, känt mig hemma i Hampstead, druckit mitt te, kaffe och vin på olika mysiga serveringar. Jag har besökt Daunt Books och Waterstones och nu är jag hemma igen. Själaglad över den bästa resan.

Nog hittade jag små pärlor när jag botaniserade bland ändlösa väggar av böcker i mina favoritboklådor. Resultatet ser ni på bilden. Det vill säga - det är hela familjens inköp ni ser, för jag har sådan tur att jag har en man och en son som tycker lika mycket om böcker som jag. En del av fynden är alltså mannens och sonens, några ska bli presenter och några är mina alldeles egna. Mest glad är jag för den nya Maggie O'Farrell - The hand that first held mine. Henne har jag skrivit om tidigare här.Den blir nästa läsning nu när jag är klar med The summer without men. Jag är också mycket nyfiken på Maaza Mengistes Beneath the Lion's Gaze - om Etiopien 1974. Vi fick också en fin tygkasse att bära hem våra fynd i från Daunt Books.

Det riktiga fyndet dock måste vara sonens Dragons & Monsters. En liten skattkammare med flikar som viks ut, figurer som hoppar ut från sidorna och korta nedslag i drakars och andra odjurs historia. Så välgjord och fin. En upptäcksfärd varje gång man öppnar den.

2 kommentarer:

Boktokig sa...

Dragons & Monsters låter som en underbar bok!

Vad roligt att du haft en fin resa!

Cattis sa...

Tack! Den var snudd på perfekt och en skön revansch på den misslyckade för två år sedan (då jag låg nerbäddad med influensan från helvetet mer eller mindre hela tiden).