måndag 8 mars 2010

Det finns litterära salonger...

Det finns också litterära matinéer - till exempel på Skansen. Nu på söndag gestaltar Anita König Moa Martinson och författaren Anna-Lisa Bäckman talar om Sally Salminen. Kommande söndagar är Frank Heller, Sten Sjödin och Elin Wägner på programmet.

Moa Martinson är alldeles speciell för mig. Hon är troligen den enda författare som jag läst allt av (alla romaner vill säga) och under min studietid skrev jag först om Mor gifter sig trilogin och sedan om Drottning Grågyllen. Jag tycker mycket om Moa Martinson, så när jag idag såg att hon är huvudpersonen i söndagens litterära matinée blev jag glad. Det var lite som att återse en kär gammal vän. Jag tror att jag för första gången ska bevista en av matinéerna.

Här hittar ni programmet för Sällskapsliv - litterära matinéer på Skansen.

3 kommentarer:

Catrin sa...

Jag gick på samtliga litterära matinéer våren 2000 som då INTE var i samarbete med DELS, utan ett hop-plock av mig och Sten och respektive förlag. Inger Alfvén, Bengt af klintberg,inger Edelfeldt och min stora favorit Torgny Lindgren bevistade då Skansen och Solliden. Torgny var alldeles alldeles underbar och såg ut som Tjechov i vit linneskostym och hatt. Han uppmuntrade mig att plugga mer litterturvetenskap. Vilket jag genast gjorde :-)

Cattis sa...

Och jag kom aldrig iväg på en enda under min tid på Skansen - skamligt!

Cattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.