tisdag 2 mars 2010

Inköpt på bokrean


Jag kommer ihåg en tid då en av årets mesta höjdpunkter var när katalogen för bokrean damp ner i brevlådan. Dagarna efter bläddrade jag, kryssade jag för och drömde jag om vilka fynd som skulle inhandlas. Sedan stångades jag med andra boktokiga människor, köade länge för att betala och bar mina dyrgripar hem för att andäktigt ta mig an nya läsupplevelser. Ungefär så. Men det var ett tag sedan. Idag ser mitt bokhandlande annorlunda ut (och det betyder inte att jag köper färre böcker) och jag kan sakna det där. Den där känslan.

Igår hamnade jag på rean mest av en slump. Det var kul att gå runt och bläddra i böcker och fundera över vad jag ville ha. Konstigt nog var det inte så mycket som jag trott och det som tillslut hamnade i påsen var inte det jag förväntat mig. Det blev:
Ur vulkanens mun av Helena von Zweigbergk. Har varit nyfiken på den och eftersom jag tydligen behöver läsa på svenska nu - allt på engelska går trööögt - tänkte jag att den skulle passa bra. Jag har hunnit dryga hälften och är nöjd så här långt. Även om den hittills är nästan kvävande deprimerande.
Jakten mot nollpunkten - En roman om mig själv av Carl Johan De Geer. Fantastiskt omslag, både till utseende och känsla. Var tvungen att ha. Och efter att ha bläddrat lite i den tror jag nog att jag kommer att tycka att just den var ett fynd. Vem kan förresten motstå en bok med en sådan undertitel?
Med livet som insats - Chris Bonnington och männen som besteg de farligaste bergstopparna av Clint Willis. Till maken som är något mer äventyrlig än undertecknad.
Billy blir arg av Birgitta Stenberg och Matti Lepp. Till sonen inför vår tågresa norröver snart. Jag tyckte också att den passade såhär mitt i treårstrotsen.

Det var alltså vad som hamnade i påsen och jag kände mig ganska nöjd på vägen hem.

3 kommentarer:

Hermia sa...

Jakten mot nollpunkten var bland det bästa jag läste under hösten! Grattis till ett fint reakap!

Cattis sa...

Vad kul att höra - jag kände mig lite extra nöjd med just den. Älskar också att omslaget är ett tyg och att man fått fram tygkänslan i materialet. Fomrnörden i mig gillar sådant.

Ann-Sofie på OOOF bok sa...

Den här var en förra årets fem-i-topp för mig! Trevlig blogg!