onsdag 5 maj 2010

Mini-salong i mellanrummet

Även min sjuårige son är omåttligt förtjust i att läsa och igår föreslog han att vi skulle läsa tillsammans. Det ville jag förstås gärna och vi sjönk ner i varsin fåtölj med varsin bok, jag med Oksanens Utrensning, han med Tove Janssons allra första bok om mumintrollen: Småtrollen och den stora översvämningen. Efter en stund tittade han upp och sa:

-Det här är en en väldigt spännande bok.
-På vilket sätt är den spännande, frågade jag (som inte har läst den)
- Jo, för den här ormen var lite läskig, sa han och visade en bild på ormen. Men så kom den här tulpanflickan (visade ny bild) och skrämde bort den. Det var bra. Och de andra om är med i boken är häftiga, annorlunda typer. Det gör att det blir spännande.

Vi läste vidare, en timme eller så. Sedan dök andra saker upp, som middag, pappa och lillasyster. Precis före läggdags kom han till mig och sa:
-Mamma, visst var det mysigt när vi läste tillsammans? Det var så kul att prata om böckerna också. Tycker inte du det?


7 kommentarer:

Mrs. B sa...

Vilken fin beskrivning! Guldkornsögonblick.

Anonym sa...

Åh, vad fint! Delad läskärlek!

Emma sa...

Sa underbart det later, precis skulle jag vilja att det blev den dagen jag far barn. Sa mysigt!

Anonym sa...

Har aldrig kommenterat förut, men nu kan jag inte låta bli. Vilken son du har! Fantastiskt med läsglädje, samvaro och samtal! Och på barnen initativ dessutom!
/Sara

Cattis sa...

Så fint! Älskar att du lyckats föra vidare läsglädjen på det sättet och tänker att jag önskar att det blir likadant med min S.

Läst, sett & hört sa...

Det låter helt underbart!
Och din son fick ett fint minne för livet!

Bokbabbel sa...

låter mycket fint! Jag hoppas verkligen att min (och även fästmannens) kärlek till böcker går vidare till vår avkomma om och när vi får sådan! :)