torsdag 8 september 2011

Älskar enkäter

Så här kommer en som Jessica på Ord och inga visor satt ihop(borde såklart plugga, plugga, plugga, men behöver ett avbrott):

Personer jag helst skulle vilja intervjua: Svårt att välja, men de första som jag tänker på är Siri Hustvedt, Bodil Malmsten och Haruki Murakami.
Bok jag ser fram emot mest: Niceville. Vill faktiskt bara lägga mig ner och njuta av den. Och så vill jag avsluta Beneath the Lion's gaze. Det grämer mig att jag måste lägga den åt sidan ett tag.
Den här personen vill jag ge nobelpriset: Haruki Murakami eller kanske Ian McEwan? Återkommer ständigt till dessa två herrar. Inspirationskälla: Personer med stor integritet och med en vilja att förändra till det bättre.
Ett snyggt bokomslag: Min Norwegian Wood som jag skrivit om här.
Bok jag läst om många gånger: Bröderna Lejonhjärta.
Favoritläsning på hösten: Läsningen på hösten skiljer sig inte alls från andra årstider skulle jag vilja påstå.
Några filmer jag vill rekommendera: Här går jag helt bet, vilket helt klart är ett tecken på att jag ser alldeles för få filmer....
En låt jag ständigt återkommer till: Springsteens The River. Något med vemodet och det där "Is a dream a lie if don't come true, or is it something worse..." som jag inte riktigt kan sätta fingret på.
Senast köpta bok: Niceville!

4 kommentarer:

Catrin sa...

Senast köpta bok : Säg ifrån!

Cattis sa...

Vilken är det? Vad har jag missat?

Jessica (ord och inga visor) sa...

Ååh säg ifrån är jag väldigt sugen på, fransk upprorsman på 93 år. :D

Cattis sa...

Ah! Det är den såklart. Vill jag också ha!