onsdag 18 januari 2012

Dags för enkät

Det var länge sedan sist, men nu kör vi. Hittade denna hos Johanna Ö på Bokhora.

Vid sängen: En hel hög med böcker: Maaza Mengistes Beneath the Lion’s gaze, som jag har hållt på med i en halv evighet. Märkligt med tanke på att den är så bra. Jag misstänker att det har att göra med att den har varit min t-bane-/bussbok och jag inte har åkt kommunalt så mycket på ett tag. Den har liksom legat gömd i väskan. Marianne Fredrikssons Simon och ekarna som jag läste ut häromdagen. Tomas Bannerheds Korparna, som jag började på när Simon och ekarna var utläst. Mycket lovande. Jessica Anderssons När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var, som jag läste ut i höstas, men som blivit kvar vid sängen. The shaking woman av Siri Hustvedt, som jag började läsa i höstas (våras?) och som jag misstänker aldrig kommer att bli utläst. Jag älskar som ni vet hennes skönlitterära böcker, men den här, jag vet inte. Kan inte riktigt ta mig in i den. Tomas Tranströmers Samlade dikter, som jag bläddrar i då och då. Och så några tidningar som sedan länge är lästa men som blivit kvar av oklara anledningar.

På toaletten: Blandade tidningar - något inredningsmagasin, någon Filter.

I väskan: Normalt sett en pocket som, men eftersom jag flyttat Under the Lion’s gaze och lagt den vid sängen istället är väskan för tillfället tom på böcker.

På ipaden: I vår omoderna familj finns ingen Ipad. Ännu.

För att fortbilda mig: Efter höstens kurser har jag tagit lite paus från fortbildandet och bara ägnat mig åt skönlitterära böcker (som jag i och för sig tror bidrar till bildning i allra högsta grad), men snart är det dags igen. Denna gång narrativ analys och barns berättande.

För att jag är en nörd: Alldeles för många böcker som jag inte kan göra mig av med. Faktum är att jag egentligen inför flytten borde rensa den där bokhyllan som svämmar över, men jag hittar på allt möjligt för att slippa det. Jag kan verkligen inte göra mig av med böcker. Knappt ens om det är sådana som jag inte tycker om.

På jobbet: Läser jag ofta berättelser från barn och familjer i andra länder.

Utmaningsbok: Har ingen. Känner nu att jag borde ha en. Tips?

På is: The shaking woman.

Läser emellanåt: Under the Lion’s gaze. Det har som sagt tagit oförskämt långt tid att avsluta den, särskilt med tanke på att jag tycker att den är så bra

Längtar efter att läsa: Något engelskt. Jag önskar att jag kunde åka till London över helgen, stå och bläddra bland böcker på Waterstones i Hampstead eller Daunt Books i Marylebone och ramla över någon favoritförfattares senaste. Åh, vad jag längtar efter det!

2 kommentarer:

Catrin sa...

Några spontana reaktioner: jag vill låna Simon och ekarna för jag vill inte köpa den själv. Jag vill också åka på bokresa till London. vi funderar på att åka hela familjen i vår. Jag bara säger.

Cattis sa...

Maila mig när du kan ses för överlämning av bok. Du kanske kan svänga förbi här på hemväg imorgon så kan jag springa ner med den? Vi lutar åt Paris i vår (om det blir ngt alls...), men London, åh LONDON!