torsdag 19 januari 2012

Hur gör ni?

Jag har så smått och motvilligt tagit tag i rensningen av bokhyllorna och har jobbat på bra om jag får säga det själv. Men faktum är att det fortfarande står böcker i dubbla led och att det ligger böcker ovanpå de stående. Jag tänker att det här håller ju inte. Vi läser mycket båda min man och jag, men hur ska vi få plats med fler böcker i redan överfulla bokhyllor? Lösningen är kanske att låna mer på bibliotek och att bli hårdare på att rensa ut sådant som vi inte gillat. Hur gör ni? Sparar ni allt som ni läser, om inte - vilka får inte stanna kvar?

4 kommentarer:

Ninni sa...

Jag har gjort så, att om jag verkligen inte gillar en bok så finns det ingen anledning till att ha kvar den. Dock har jag problem när det kommer till författarserier, som Paulo Coelho, där det finns få som jag tycker om och vill ha kvar, medan resten bara står och tar plats; men jag vill ju inte separera dem!

Men, som sagt; gillar du det inte, se till att få iväg den för den tar bara plats från potentiella guldkorn! Det finns myrorna och andra bra ställen att lämna böckerna, kanske en lokal liten organisation? Men just nu har jag gett mig in på biblioteksgrejen, som för att slippa tampas med mina bokhyllor..

Lovable sa...

Min nödlösning blev att ställa in böckerna i två rader. De som är högprio, längst fram. På så sätt avstyrde jag en otäck liten upplevelse vid namn "slänga/ge bort böcker". :-) Denna metod har sina begränsningar, men fungerar ett tag i alla fall!

Cattis sa...

Ja, flera av samma författare vill även jag hålla ihop. Och vissa författare som jag egentligen inte gillar - som JCO - vill jag ändå ha kvar. Oklart varför, men det har väl att göra med att även om jag inte gillar helheten så gillar jag delar av böckerna. Hm. Bibliotek är antagligen den bästa lösningen:)

Cattis sa...

Loveable: Vi har påbörjat ett liknande system, men jag anar att det kanske inte håller länge till.