lördag 12 juni 2010

Som att den här olästa högen inte var nog...


... har jag precis varit inne på Adlibris och klickat hem tre titlar till: Sofi Oksanens Stalins kossor (Utrensning var så otroligt bra så jag bara måste läsa mer av henne), Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst (har jag varit nyfiken på ett bra tag) och Barbara Kingsolvers The Lacuna (vinnare av året Orange Prize for Fiction).

Jag längtar efter semestern då jag ska läsa, läsa, läsa. Och jag tror inte att jag ska göra om förra årets misstag då jag tog med mig det mesta som låg på sängbordet som jag inte hunnit eller orkat med under året. Istället ska jag ta med mig bara sådant som jag verkligen vill läsa. Och i högen på sängbordet ligger som ni kan se några riktiga pärlor. Boktjuven av Markus Zusak t ex, och Janet Frames An angel at my table. Båda vill jag verkligen läsa i sommar. För att inte tala om de fin-fina böckerna vi fick i goodie bagen på bokbloggarträffen. Jag har svårt att hålla mig från att genast sätta tänderna i Mangon som sprängdes, Mohammed Hanif, Fru Freud och jag, Anna Lytsy, och Den kärleken, Tove Leffler. Jhumpa Lahiris Interpreter of Maladies tänkte jag dock läsa klart den här helgen och Ben Okris The famished road börjar jag se som ett lost case efter att ha börjat på den ett tiotal gånger. Jag vill också minnas att den låg i högen redan förra sommaren.

Ja, och så har vi då Östergrens Gentlemen och Gangsters såklart. Jösses vad mycket att se fram emot! Vad ska ni läsa i sommar?

5 kommentarer:

Catrin sa...

Å vad bra finns Stalins kossor i lager nu? När jag köpte utrensning och BAby Jane var den nämligen slut. Måste genast köpa

Cattis sa...

Yes, för en billig penning

Åsa (kafka på jobbet) sa...

Eftersom jag ska flytta i sommar ska jag bara läsa sådant som lämpar sig för balkongen och stranden och skita fullkomligt i all form av förkovring gällande främmande städer eller liknande. Näst på tur ligger "Carol" som inte bara verkar bra, utan också är snygg och passar mina nya balkongmöbler i solgult.

Cattis sa...

Åsa - that's the spirit! Vi kom ju fram till på träffen att lustläsning är bästa läsning :)

MariaH sa...

Spännande beställning, de två första har jag läst o gillat och den tredje är jag rejält nyfiken på.
Jag har också en diger läshög som tycks växa av sig själv... tyvärr blir det inte samma ohämmade lästakt under småbarnsåren men vanan att bunkra måste man ju hålla fast. Det gäller ju att ha en lagom blandning hemma så man är beredd *s*