fredag 14 januari 2011

Fångad av Sara Kadefors

Jag har de senaste dagarna varit uppslukad av Sara Kadefors roman Borta Bäst som jag fick på Mumineventet jag och min son bevistade strax före jul. Har liten liten paus från Gösta Berling alltså och detta beror enbart på att jag behövde en pocket i väskan häromdagen och min blick föll på Borta Bäst som mycket inbjudande låg på en hylla i ögonhöjd precis när jag skulle gå.

Jag har inte tidigare läst något av Sara Kadefors, men jag har alltid gillat henne i radio. Så jag hade kanske inte stora, men ändock förväntningar när jag började läsa. Jag kan inte sluta! Hon skriver jättebra! Och historien hon berättar är annorlunda, spännande och engagerande. Hon har verkligen byggt upp berättelsen skickligt, för jag vill bara vet mer hela tiden och kan som sagt inte sluta läsa. Ändå händer inte så mycket. Och när det verkligen börjar hända saker, beskrivs det på samma lågmälda vis som när inget speciellt sker. Det gillar jag.

Jonas Thente i DN tyckte att Borta Bäst var en "intressant tendensroman, men inte särskilt bra". Paulina Helgeson i SvD verkar mer vara inne på mitt spår och tycker att  Borta Bäst är "en är otvivelaktigt en underhållande bladvändare som på sina bästa ställen visar att Sara Kadefors har både ett säkert öga och en vass penna."2 kommentarer:

Cattis sa...

Åh, jag läste den i somras och gillade! men tyckte ännu mer om Fågelbovägen som jag läste för något år sedan. Låna?

Cattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.