onsdag 26 november 2008

Årets sista möte

Igår var det dags för årets sista möte i den litterära salongen Wind up Women, då vi skulle diskutera Le Clézios Allt är vind. Jag hade redan tjuvstartat här på bloggen med vad jag tyckte och jag såg fram emot att få höra de andras åsikter.

Det visade sig att vi var överens i det mesta. Vi var alla mycket förtjusta i Jeans besök hos sin faster i La Kataviva och ville veta mer om hennes uppväxt och hennes historia. Den parallella historien med anfadern var vi mindre intresserade av. Några av oss hade också mycket svårt att förstå anledningen till slavberättelserna i slutet. Vi förstod inte riktigt deras roll i romanen och tyckte heller inte om hur de personerna framställdes. Personligen tycker jag också att Jean är en ganska ointressant pojke/man som verkar gå bredvid livet och iaktta det som händer utan att riktigt själv delta.

Trots detta var vi också överens om att vi var fortsatt nyfikna på Le Clézios författarskap och att vi skulle vilja läsa något mer av honom. Nu väntar vi med spänning på vad Catrin tycker.

Nästa träff blir den 13 januari 2009 då vi ska prata om Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelsson. Tills dess fortsätter vi att mötas här på bloggen!

Inga kommentarer: