måndag 16 februari 2009

Stora bokbytardagen 5 mars

Jag har precis gått med i en grupp på Faceboook: Stora bokbytardagen 5 mars 2009. 
Denna dag ska man ta med sig en bok när man går ut och bära den synligt. Och byta den med någon annan som är ute i samma ärende! För oss som bor i Stockholm anordnas en särskild bokbytartimme mellan 12 och 13 på Sergels torg. Jag har genast bestämt mig för att vara med där och boken jag kommer att ta med för att byta bort är Special Topics in Calamity Physics som jag ju äger inte mindre än tre exemplar av. Jag tar nog med mig något annat också, har till exempel två eller tre exemplar av Frukost på Tiffanys, samt många dubletter i min Auster-samling.
Så om det är någon därute som vill ha någon av dessa böcker, ta med Klas Östergrens debut Attila, Ann Jäderlunds diktsamling Det som en gång varit en äng eller Martina Lowdens Allt och byt med mig!

Läs mer om hur det hela går här.

2 kommentarer:

magisteruppsats2009@hotmail.com sa...

Se hit: Vi söker deltagare till vår magisteruppsats
Rubrik: Vuxnas upplevelser av skönlitteratur
Syfte: att ge en förståelse i vad vuxna män och kvinnor upplever i
mötet med skönlitteratur.

Vi söker personer som vill vara med i vår undersökning. Vi vänder oss till dig som skriver och läser bokbloggar, eftersom vi vet att du har ett stort läsintresse och är van att uttrycka dina tankar om böcker. Ditt deltagande innebär att du för läsdagbok under två månaders tid, och läser minst fyra böcker i månaden. Vi avslutar perioden med en mindre informell intervju via e-post, som handlar om din läsdagbok. Deltagandet är helt över nätet, och du väljer själv de böcker du vill läsa.

Vi som behöver din hjälp är två studenter som läser Biblioteks- och informationsvetenskap på Högskolan i Borås. Dina uppgifter och dina svar kommer att behandlas så att inga obehöriga får tillgång till dem, och i den färdiga uppsatsen kommer du självklart att vara anonym. Vill du ta tillfället i akt och bli mer medveten om din egen läsning? Tveka inte att anmäla ditt intresse!

För mer information om studien, kontakta oss på mailadress:
magisteruppsats2009@hotmail.com
Hälsningar Ingrid Lycksén och Jeanette Sandström
Högskolan Borås Institutionen för Biblioteks- och informationsvetenskap
Handledare: Kersti Nilsson

Majsanochmalla sa...

Måste säga till Malla hon är helt boktokig...
Majsanläseriblandpajsarn