onsdag 10 juni 2009

Böcker jag vill läsa i sommar

Snart är det flytt ut till landet som gäller för mig och jag ser fram emot lata dagar, inte i hängmattan, men väl på en skuggig veranda med utsikt över vattnet. Där kommer jag att tillbringa mina dagar, tillsammans med en kopp kaffe och mina böcker, och titt som tätt titta ut över gräsmattan och njuta av de rara lekande barnen som springer omkring och leker roliga utelekar med varandra. Sweet.

Böckerna som åker med till landet:
- Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke. Denna bok var med som någon slags bonus i mitt senaste paket från Adlibris. Jag vet ingenting opm denna bok, men tjock är den! Vid en snabb googling upptäcker jag att boken har en egen hemsida: Titta här! Måste säga att det verkar lovande.

- What I talk about when I talk about Running av husguden Murakami. Jag har tjatat om den så mycket att ytterligare känns överflödigt. Särskilt som jag ännu inte läst boken.

- Ängelns lek av Carlos Ruiz Zafon, som jag börjat läsa, men annat kom emellan. Den åker med till verandan.

- De böcker i sviten om A-gruppen av Arne Dahl som jag ännu inte läst. På Arne Dahls/Jan Arnalds hemsida finns en förteckning och utförlig presentation av böckerna i serien. Jag tror att Jan Arnald bor någonstans i närheten av mig, för jag ser honom ofta. Han - eller rättare sagt Aiolos Tidskrift & förlag - har hursomhelst kontor i samma kvarter där jag bor.

- Jag kommer gräva lite chick litt-högen också. Det är lättsamt och kul att läsa när jag lämnar verandan för badklipporna eller stranden och eftersom det är pocketpocker behöver jag inte vara rädd om dem. Det gör ingenting om de blir saltstänkta av vågorna eller om det spills kaffe och saft i dem. De bor på landetr tills ingen längre vill veta av dem, då eldar vi upp dem i öppna spisen i vårt eget lilla bokbål.


- Klassiker! Som jag skrev tidigare ska det ju vara en klassiker i år. Det är min egen lilla litteraturspaning som jag gärna ska utveckla ytterligare vid ett senare tillfälle. Den här sommaren tror jag att jag ska ägna mig åt svenska klassiker. Jag tänker mig några Strindberg - (inte minst eftersom vi varje sommar besöker Strindbergs skrivarstuga på Kymmendö ett par gånger, det är en lagom utflykt från vår lilla ö . Och som alla vet var det Kymmendö som stod modell för Strindbergs Hemsö ), en samling med berättelser av Kyrklund som köpte på bokrean för ett par år sedan, men inte kommit för mig att läsa och kanske tar jag läser om sviten om Fröknarna von Pahlen av Agnes von Krusenstjerna, för det gör jag då och då när jag längtar efter herrskapsromantik från seklets början kryddat med homoerotik.

1 kommentar:

violen sa...

Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke är bra! Tjock också vad jag kommer ihåg, alltid en bonus, att en bra bok inte tar slut direkt menar jag.....