torsdag 4 juni 2009

Hur hinna med?


Så många böcker, så lite tid. Det har sagts och skrivits förr, men tål att sägas och skrivas igen. På mitt nattduksbord ligger 12-13 böcker, varav jag håller på med minst tre. Mest läser jag i Lily Dahls förtrollning, som jag tycker mycket om, men jag kan knappt bärga mig eftersom jag är ivrig att börja läsa Jhumpa Lahiri också, inte minst eftersom det är vår nuvarande salongsbok.

Historikern ligger där för andra gången, den har haft en séjour i bokhyllan också, men kom tillbaka in på nattduksbordet efter att jag presenterat den för övriga medlemmar i salongen som förslag på nästa-bok (dock utan intresse från någon annan än David, som ju btw bland mycket annat också är historiker...).

Och Edelcrantz förbindelser! Den började jag ju på redan i julas, men så kom det så mycket annat emellan att den förblivit liggande. Ibland läser jag även i Revolutionary Road, som jag ju inte avslutade när vi hade den som salongsbok.

Och ändå. Jag springer på biblioteket och lånar nytt, jag handlar minst en gång i månaden på AdLibris (och ibland oftare, vågar inte skriva hur ofta) och titt som tätt ramlar jag in i någon av de tre boklådor som jag passerar på min väg till och från arbetet. 

Nu hoppas jag på att sommaren och min långledighet ska kunna ge mig all den lästid jag behöver. 

1 kommentar:

Magix sa...

Jag har just kommenterat det någon annanstans också men det tål att upprepas; bokhamstrar är vi allihopa!! :)